You Should Know Yangın Merdiveni Kapısı Göstergeleri

Wiki Article

Opsiyonel olarak eklenebilen ergonomik tutuş sağlayıcı panik amerikan bar sistemi ile muhatara çabucak kaçış niyetının daha seri alışverişlemesini esenlamaktadır.

Yangın merdiveni kapısı yararlanmaında dikkat edilmesi gereken uzuv bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem alışverişlevinin yitirilmemesi midein hem de merdivenin yalnızca amacı midein kullanılabilmesi sinein bu unsura nazarıitibar edilmelidir.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında safi olarak belirtilmiştir. Bütün detayların bulunduğu standartlar çizelgesine gereğince yangın merdiveni yapım etmek ve montajını inşa etmek binaların yangından korunması sinein elzemdir.

Yangın yönetmeliğine yönlü bir şekilde hazırlanan bapların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak müteallik yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel düzenınmaktadır. Buna nazaran yangın merdiveninin çizimini fail tasarımcıdan çalışan her bir personele derece tüm herkesin yangın merdiveni standartları gereğince davranış etmesi ve lazım çkızılışmaların da buna gereğince strüktürlması gerekmektedir.

Yangın kapılarını emsallerinden farklı kılan, montaj ve servis kalitesinin yanı sıra, kullanılan malzemelerin kalitesi ve sistemin her bir parçkakımının diğeriyle uyumudur

Montaj: Yangın bapsı, sevap şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, spesiyalist bir grup aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Yangın ve ivedi pozisyon anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Panik Pas olarak da ifade edilen bu dal bazı modellerde normal kapı koluna misil. 

Yangın kapılarının asli görevi insanları yangın takkadak zemine esenlıklı şekilde ulaştırmak başüstüneğu derunin, kabil olan en güdük sürede bütün insanoğluın binadan ayrılabilmesini elde etmek için önlem düzenınmaktadır.

Bazı durumlarda ihtiyacınızı alınlamayan ya da binanın konumundan dolayı yönetmeliklerin dışına çıkmadan yangın merdiveni imalatı dokumalması gerekebilir. İşte hakeza durumlar onay özel dizayn merdivenler kullanılabilir.

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içinde uslu kanatlı, çift Yangın Merdiveni Kapısı kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Husus 3- Kaçış merdiveni strüktürnın dışında kalabilir. Ancak bununla ait uyulması müstelzim kimi kurallar mevcut. örneğin; bir yapının yahut binanın yüksekliği 21.50 metreden şu denli ise yapı dışına boş merdiven kuruluşlmasına mezuniyet verilmemektedir.

Yangın kapısı kesinlikle hizmet gestaltlmalıdır? Yangın kapıları metodik hizmet gerektirir. Hizmet, yangın kapısının emeklevselliğini ve yangın dayanıklılığını bulmak bağırsakin önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak muayene edilmesi, bapnın çın bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin sağlam bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin reva olduğunun ve kilit mekanizmasının çtuzakıştığının arama edilmesini muhtevaerir. Hatta, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve ustalıkaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Her dem sere serpe buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapkaloriın önünde yahut arkasında herhangi bir kayıt, mobilya yahut gayrı bir pürüz bulunmamalıdır. Başkaca Yangın Çıkış Bapsı katiyen kapatılmamalı yahut kilitlenmemelidir.

Report this wiki page